Vrh "B" na světě :-)

11.09.2016 18:12

Dne 10. 9. 2016 se naše smečka rozrostla o další čtyři členy. Je to jedna fenečka v barvě černobílé s hnědým pálením na líčkách a tři psíci rovněž v koloru černobílém s hnědým pálením a černobílém.


První známky porodu přišly v pátek poklesem teploty. Následovala nekonečná noc plná přecházení, funění, hrabání, venčení, zkrátka všeho krom spánku. V sobotu dopoledne předporodní fáze gradovala až vygradovala v první porodní stahy.


Naneštěstí trvaly dosti dlouho a na Alexe bylo vidět, že už se hodně trápí. Vrchní porodní bába a můj přítel David pomohl s vytážením prvního plodu i s odstraněním blány. Ostatní štěňata už zvládla sama. Ještě bych zmínila porod třetího psíka, pro který si z ničeho nic vybrala větší vyplétaný koš, který mám v ložnici. Skočila do něj, spíše se do něj nasoukala, a vyplnila veškerý prostor, a tam tedy, za velmi stísněných podmínek, přišel na svět druhý kluk :-D.


Bylo to opět náročné a stresující. Důležité ale je, že Alexa i štěnda jsou v pořádku a z Alexy je vzorná matka. Toleruje přítomnost Apetky bez jakýchkoliv náznaků strachu nebo výhružky. Štěňata mají všechny jen jednu hlavu a 4 nožky. Podle veterinářky jsou zdravé, čilé a na mléko dravé :-).

Průběžně budu přidávat fotky a informace o jednotlivých štěňatech do rubriky "B vrhu".